ketering-daska-slano

Kako napraviti dekoraciju predjela na dasci

Serviranje predjela na dasci idealno je za užurbani način života, a ujedno, hranu možete predivno da servirate i oduševite goste. Pre nego što započnete serviranje predjela na dasci, razmislite o tome koje ukuse želite da spojite. Uz kvalitetno vino savršeno se uklapaju gotovo sve vrste sira, suvog mesa i naravno masline.

Najpre odaberite meso koje se dobro slaže uz ukus vina, a ujedno i sir koji će upotpuniti užitak. Uz to, uvek možete da dodate sos po želji, ili pak samo senf. Neka to bude dodatno iznenađenje. Ne zaboravite da se zabavljate, jer ovakvo posluženje garantuje kvalitetno provedeno vreme sa prijateljima.

Kad počnete da razmišljate o izradi savršene šarkuteri daske, poželećete da počnete da razmišljate o različitim bojama i teksturama kako biste je učinili živahnom i zanimljivom.

Crvene i crne bobice, suve kajsije, sveže začinsko bilje, kiseli krastavci, masline i razni umaci mogu dodati puno boje. Daska bi trebalo da izgleda puna, pa se ne bojte da gomilate hranu tako da izgleda natrpano.

Meso

Procenjujem oko 3-4 parčeta mesa po osobi kada pravimo dasku. Trudite se da uključite razne ukuse i teksture, na primer salamu sa biberom, pršutu i šunku.

Sir

Računajte na oko 50 grama sira po osobi. I ovde važi isto pravilo kao za meso: birajte različite vrste sireva i igrajte se sa teksturama.

Hleb i krekeri

Ponovo je raznolikost ključna, uvrstite krekere od zrna i tanko narezane i prepečene bagete.

Voće i orašasti plodovi

I sušeno i sveže voće dodaće divnu boju i puno ukusa vašoj ploči od šarketerija! Dok kupujete voće, imajte na umu razne boje za lepu ploču. Orašaste plodove treba oljuštiti i posoliti.

Voće može biti i džemaste strukture, a oni najukusniji su od jagode, primamljivi a zdravi džemovi od borovnica bez sećera ili sa manjim udelom šećera.

Krastavci, masline i umaci

Dodavanje malih posudica punih kiselih krastavaca, maslina, senfa i ukusnih umaka odličan je način da daska bude raznovrsna.

Shopping Cart